-

Balsam kan reparera kluvna hårtoppar. MYT
En kluven hårtopp kan aldrig repareras och måste alltid klippas bort för att håret ska bli friskt igen. Inpackningar och balsam gör håret mjukt och glansigt och kan göra håret mer motståndskraftigt mot kluvna hårtoppar. Finns de redan där är det dags att boka tid hos frissan!

Torr hy kan återfuktas med vatten. MYT
När du känner dig törstig så är det en täcken på att din kropp är uttårkad, men tyvär gäller det inte samma sak för huden. Att dricka glas efter glas med vatten kommer inte påverka din hy. Att dricka vatten är bra för hälsan men när det kommer till hyn är en bra fuktkräm istället ett måste!

Tvättar jag ansiktet ofta så minskar aknen. MYT
Det är viktigt att ha en regelbunden hudrutin och aldrig slarva med att ta bort sminket innan du går och lägger dig, men tvättar ansiktet mer än två gånger per dag kommer du bara torka ut ansiktet och ta bort hudens naturliga oljor.
Det leder till att huden blir ännu mer irriterad! Tvätta med måtta alltså. 

Använder jag för hög solskyddsfaktor blir jag inte brun. MYT
Oroa dig inte, du kommer bli brun. Men det tar bara lite längre tid! Sommarlovet är långt (nejmen)
så du har ingen brottska. Färgen håller längre, du fjällar mindre och du slipper bränna dig!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gurka tar ner svullna ögon. SANT
Kall gurka är perfektför svullna ögon eftersom de drar ihop blodkärlen runt ögnen och därmed tar ner svullnaden och minskar mörka ringar. Lägg två gurkskivor på ögonen nästa gång du gör en ansiktsmask!

Mobiler kan ge dig finnar. SANT
Det är äckligt att tänka på det, men din mobil kan vara en riktig bakteriehärd och anledningen tll att du ofta får finnar på kinden. Torka av din mobil med en ren trasa då och då, och ser du att det sitter smuts i knappsatsen kan du pilla bort det med en tops eller en tandpetare! Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0